АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ: ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА ОТТЕГЛИ ЗАЯВКАТА СИ ЗА ВТОРИ МАНДАТ – СОЦЦИАЛИСТИТЕ ГИ ОБВИНЯВАТ В ИЗОПАЧАВАНЕ НА ФАКТИТЕ

Крум  Зарков -  „България е осъждана неведнъж заради това, че депутати от ГЕРБ си позволяват тук да изопачават фактите и да произнасят присъди. България е осъждана неведнъж за хора, които тук четяха СРС или подобни на тази декларация.
03.02.2021 / 14:38

По думите на депутата и бивш апологет на БКП, Спас Гърневски държавният глава е разединил нацията: „ОЛАФ заподозря в корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов. Господин Радев, вие сте срам и позор за страната ни, а сте зинал за власт в тази току-що съвзела се от комунистическата кома България. Като хора с повече опит в политиката ви призоваваме да признаете провалите си и най-почтено да оттеглите заявката си за втори мандат. Четири години стигат, господин президент!“.

В отговор депутатът от БСП Крум Зарков заяви, че ГЕРБ изопачават фактите:

„България е осъждана неведнъж заради това, че депутати от ГЕРБ си позволяват тук да изопачават фактите и да произнасят присъди. България е осъждана неведнъж за хора, които тук четяха СРС или подобни на тази декларация. Моля също да пазите авторитета на институциите. Скоро има избори и тогава хората ще се произнесат дали искат политици като Румен Радев, или политици като Спас Гърневски“.

Преди ден администрацията на президента публикува опровержение на медийни публикации за предполагаема злоупотреба със служебно положение в МВР по време на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев.

Президентството напомни, че като служебен министър Пламен Узунов не е сключвал договора за джиповете, а той е бил подписан от правителството на ГЕРБ. Процедурата по закупуване на въпросните автомобили от МВР е стартирана през есента на 2016 г. от второто правителство на премиера Бойко Борисов и е приключила с подписването на договор след изтичането на мандата на Пламен Узунов като служебен министър на вътрешните работи.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев