АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАД 100 РЕСТОРАНТА В УНГАРИЯ ОТВАРЯТ ВЪПРЕКИ ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ

Ресторант
01.02.2021 / 09:10

Стотици хора, включително работещи в заведения, протестираха вчера в унгарската столица Будапеща срещу наложените заради коранавируса рестрикции.

Правителството заяви, че може да започне да разхлабва мерките, само ако броят на заразени с коронавируса рязко намалее или ако значителна част от унгарците се ваксинират. В страната е въведен вечерен час, затворени са средните училища, кафенетата и всички ресторанти, които могат да предлагат единствено храна за вкъщи.

Протестиращите носеха маски, но пренебрегнаха забраната за събиранията, така че полицаите започнаха да искат документите им.

Организаторите казаха, че над 100 ресторанта в страната са се включили в кампания за отваряне на заведенията днес, въпреки че правителството увеличи значително глобите. Ресторантите, които посрещат посетители, може да бъдат глобени с между 1 милион и 5 милиона форинта (или от 3400 до близо 17 000 долара) или да бъдат принудително затворени за 6 месеца.

Унгария тази седмица стана първата страна от Европейския съюз, подписала сделка за руската ваксина "Спутник V" и за ваксината на китайската компания "Синофарм".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев