АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

30 ДНИ ЗАТВОР ЗА АЛЕКСЕЙ НАВАЛНИ

 Алексей Навални
18.01.2021 / 19:07

Алексей Навални в ареста за срок от 30 дни до 15 февруари, съобщи пред ТАСС адвокатът Вадим Кобзев.

„Съдът в Химки реши, че Навални ще бъде арестуван до 15 февруари", обяви Кобзев.

Както се съобщава по-рано в пресслужбата на Федералната служба за изпълнение на наказанията в Москва, на 17 януари на летище „Шереметиево“ служители на отдела за издирване на оперативната дирекция на Федералната служба за изпълнение на наказанията в Русия задържаха Алексей Навални за множество нарушения на изпитателния му срок. На 29 януари Симоновският съд в Москва ще разгледа искането за замяна на условната присъда на Навални по делото „Ив Роше“ с ефективна.

На 30 декември 2014 г. Замоскворецкият окръжен съд на Москва осъди Навални на условна присъда от три години и шест месеца затвор с глоба от 500 хиляди рубли за измама и пране на пари, като му определи изпитателен срок от пет години. На 4 август 2017 г. тя бе продължена за още една година.

Дисидентът Алексей Навални бе задържан вчера при пристигането си със самолет в Москва от Германия, където се възстановяваше от предполагаемо отравяне.

Очаквано темата „Навални“ беше коментирана от руския министър на външните работи Сергей Лавров по време на годишната му пресконференция. Лавров заяви, че реакциите на западните лидери целят да отклонят вниманието от дълбоката криза на либералния модел на развитие. Той подчерта, че Германия и Международната организация за забрана на химическото оръжие така и де са предоставили на Русия убедителни доказателства за отравянето на Навални с вещество от типа „Новичок“.

“Слушайте, ако искате да научите истината, то бъдете вежливи и законопослушни и изпълнявайте задълженията си. Не прибягвайте до методите на дипломатическото нахалство, заявявайки „нищо няма да ви дадем, вие сте отровители по определение. Ние няма да разговаряме по този начин“, каза Лавров.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев