АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНА ДЮЛГЕРОВА ЗА СЛУЧАЯ "НАВАЛНИ": МУЛТИПЛИЦИРАНЕ НА СТАР МОДЕЛ БЕЗ НОВА ВИЗИЯ

Проф. Нина Дюлгерова
18.01.2021 / 19:10

"Мултиплицира се по един и същи начин един модел, който има агресивна риторика, веднага последвана от икономически санкции, но няма доказателства. Фактите изчезват в небитието, но остават негативите". Така коментира пред БНР арестуването на руския опозиционер Алексей Навални проф. Нина Дюлгерова, експерт по международни отношения. Тя подчерта, че е съгласна с мнението на външния министър на Руската Федерация Сергей Лавров, който заяви, че реакцията на западните страни на новината за завръщането на Алексей Навални в Русия цели да отвлече вниманието на хората от дълбоката криза на либералния модел на развитие.

"Звучи страшно познато - имаме мултиплициране на стар модел без нова визия и без нова форма на преодоляване на тези противоречия", каза тя във връзка с реакциите на световните лидери.

Международният анализатор изложи теза, че завръщането на Навални се случва дни преди Джо Байдън до поеме властта в САЩ, за да се засили негативизмът към Русия.

В предаването "Нещо повече" проф. Дюлгерова коментира предстоящото на 20 януари встъпване в длъжност на 46-ия американски президент:

"Той идва на власт с много спорни резултати от изборите, същевременно не е преодоляна пропастта в гражданското общество на САЩ. Тогава се задава големият въпрос, след като не можеш да консолидираш обществото в собствената си страна, как може да очакваме, че ще донесеш нещо позитивно за процесите в останалия свят".

Според нея Байдън няма възможностите, за да обедини нацията, защото има много предизвикателства пред САЩ - Covid-19 и Китай.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев