АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВИ ОГРАНИЧЕНИЯ В ЧАСТИ НА ЕВРОПА И САЩ

 „Затворено отново“ гласи надписът на билборд на кино в центъра на Щутгарт.
13.11.2020 / 19:26

Нови ограничения във връзка с пандемията влизат в сила в райони на САЩ и части на Европа.

В Ню Йорк баровете и ресторантите вече ще затварят в 10 ч вечерта като част от мерките за справяне с коронавируса, съобщи губернаторът Андрю Куомо.

Колегата му от Илинойс Джей Би Прицкър заяви, че може да издаде заповед за ограничаване на движението на хора в щата, ако сегашната тенденция на нарастване на случаите се запази.

По-рано кметът на Чикаго Лори Лайтфут призова жителите на града да си останат вкъщи.

За затваряне на заведения съобщи Русия, като те няма да работят след 22 ч.

Вицепремиерът на Италия Луиджи Ди Майо заяви, че ситуацията в Кампания излиза извън контрол. В интервю за в. „Стампа“ той каза, че има нужда от още ограничения в региона, и то спешно.

В Португалия рестрикции за придвижването на хора са в сила в две трети от страната, като жителите на 191 общини са призовани да не излизат, освен ако не е крайно наложително.

В съседна Франция премиерът Жан Кастекс заяви, че ще поиска отлагане на предстоящите през март регионални избори с три месеца заради пандемията.

В Австрия се очаква правителството да обяви нови ограничения утре, като според предварителните информации те ще включват планове за затваряне на училищата и ограничаване на социалните контакти.

Ирландия пък обмисля постепенното отпадане на строгите рестрикции от 1 декември, като целта е хората да могат да празнуват Коледа по-спокойно.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев