АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОЦ. МАНГЪРОВ Е НАЗНАЧЕН ЗА НАЧАЛНИК НА COVID КЛИНИКАТА В ИНФЕКЦИОЗНА БОЛНИЦА

Доцент Атанас Мангъров и Костадин Костадинов
10.11.2020 / 17:27

Доцент Атанас Мангъров е назначен за началник на Covid отделението в Инфекциозна болница, в която се лекуват всички пациенти, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Досега доц. Мангъров беше началник на Детската клиника в Инфекциозна болница.

Самият доц. Мангъров е поискал с писмена молба до ръководството на болницата да се ангажира с болните от COVID-19. „Сам поисках, защото нещата там трябва да се променят малко по отношение на лечението, продължителността на престоя, на мерките за изолация и предпазване“, посочи на свой ред доц. Мангъров.

„Просто всичките тези мерки със забулвания са в значителна степен безсмислени. Тук трябва да се действа по същия начин, при който се действа при всяка нова респираторна инфекция. Най-близкият пример за това е начинът, по който се действаше, когато беше епидемията от „свински грип“. Не би трябвало да бъде нищо по-различно. Аз ще спазвам всички правила, които са наложени там, но ще се опитам от вътре малко да ги променя“, допълни още лекарят.

Той за пореден път посочи, че тази инфекцията „не е особено опасна“ и неизбежно ще мине през всичко хора по целия свят.

„Проведох разговор с доц. Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавируса. Той пое този ангажимент. Важно е всеки лекар да се включи в борбата с Covid-19“, уточни проф. Костадин Ангелов.

Пациентите, настанени в Инфекциозна болница, са в стабилно състояние и доцент Мангъров ще поеме лечението на част от тях.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев