АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВИ МЕРКИ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА

Костадин Ангелов
10.11.2020 / 17:20

Всички училища в страната при заболеваемост с коронавирус над 20% ще преминават в електронна среда независимо от степента на образование, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Обучението във висшите училища остава онлайн и след 12 ноември, с изключение на медицинските специалности, когато студентите имат практически занятия. Обсъжда се присъствено обучение и за други специалности, когато има практически занимания.

Все още се обсъжда дали т.нар. зелени коридори за възрастните хора да бъдат между 8 и 10, или между 14 и 16 часа.

Това ще бъде решено най-късно утре, 11 ноември, след провеждането на експертен съвет.

Обсъжда се „зелените коридори“ да важат и за хронично болни хора. Все още се обсъжда дали часовият диапазон да бъде от 8.00 до 10.00, или от 10.00 до 12.00 часа, каза министър Костадин Ангелов:

"Очакваме експертите да вземат решението си днес или най-късно през утрешния ден, за да може в четвъртък заповедта да бъде факт. Към тези коридори да се присъединят и пациентите, които са с хронични заболявания. Много трудно бихме могли да докажем, че един пациент е с хронично заболяване, тъй като, знаете, това е лична информация. Надяваме се да нямаме злоупотреби на български граждани да се възползват от тази възможност".

Нощните заведения остават затворени и след 12 ноември - до края на месеца.

Обсъжда се и вечерен час за всички останали заведения, но все още не е уточнено до колко часа да работят - до 23 или до 23:30 часа.

Обсъжда се дали гимназистите да продължат електронно обучението и след 12 ноември.

Обсъжда се също непълнолетните да могат да влизат в моловете само с възрастен придружител и това да важи за цяла България.

Заповедта на министъра ще влезе в сила от четвъртък, 12 ноември.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев