АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

75-И ПОРЕДЕН АНТИПРАВИТЕЛСТВЕН ПРОТЕСТ

Протестът - 75 ден
21.09.2020 / 23:54

75-ата поредна вечер на протест срещу правителството и главния прокурор премина без инциденти, като отново се проведе в триъгълника на властта – между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Няколкостотин души се бяха събрали на площад "Независимост".

Kъм 21.00 часа се проведе традиционното шествие, при което бяха блокирани за малко повече от час кръстовищата на Орлов мост и пред Ректората на СУ. По-голямата част от протестиращите се разотидоха, като останалите блокираха двете кръстовища до около 22.30 часа. След този час движението по двете ключовите столични кръстовища беше възстановено.

С това окончателно приключи 75-тият антиправителствен протест в София.

За утре е насрочена мащабна проява “Велико народно въстание”, която ще бъде третата под този надслов от началото на протестите.

По-рано тази вечер по бившия Партиен дом - сега сграда на Народното събрание - бяха хвърлени яйца и домати. Организаторите от "Отровното трио" посочиха, че са били приготвили и друга "изненада" за днешния протест, но впоследствие са са решили да я отложат за друг път.

В началото на днешния протест движението по булевард “Цар Освободител” в столицата беше блокирано частично в участъка пред БНБ, като автомобилите можеха да преминават свободно по бул. "Дондуков".

На протеста беше представена нова песен, написана специално за него. В общи линии текстът гласи, че се иска оставката на всеки един от министрите от кабинета "Борисов".

Основната тема в речите на протеста тази вечер беше утрешният протест, който ще премине за трети път под наслова "Велико народно въстание".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев