АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ПРЕЗ 2024 Г. ОТ СОФИЯ ДО ВАРНА ЩЕ СЕ ПЪТУВА САМО ПО МАГИСТРАЛА

Бойко Борисов
21.09.2020 / 20:27

"Никой преди нас дори не си е помислял да построи АМ "Хемус". Ние ще я направим и ще я оставим за поколенията. През 2024 г. от София до Варна ще се пътува само по магистрала, финансирането е осигурено, процесът е необратим. С "Хемус" и пътя Ботевград - Видин Северна България само за няколко години ще догони Южна България по развитие". Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук. Днес той инспектира строителството на АМ "Хемус" на разклона Плевен-Ловеч.

Работи се активно по цялата 52-километрова отсечка на "Хемус" между "Боаза" и разклона Плевен-Ловеч. Навсякъде има влезли в сила строителни разрешения. На първия подучастък предстои циментова стабилизация и след това ще се премине към асфалтиране, съобщи още премиерът Борисов.

"Не сме се отчаяли, напротив. Ясно се вижда едните, които работят, какво правят, и другите - какво искат. Да излязат с програми и ако са по-добри от нашата, народът ще ги избере”, заяви премиерът Бойко Борисов пред работници край село Славяни, община Ловеч, съобщава Нова телевизия.

„Нека да си прожектират филмчета, не е лошо, демокрация”, заяви Борисов относно протестите срещу кабинета. „На кой да се предадем. Ние искаме, но няма на кой", допълни той.

Премиерът инспектира строителството на пътен възел „Славяни“ на магистрала „Хемус”, където е връзката с отсечката Ловеч – Плевен. Подробна информация за строителните дейности му даваше зам.-регионалният министър Николай Нанков.

„В края на ноември ще пуснем отсечката от Търговище за Варна. Много се строи на Видин. Също на Ботевград и Мездра”, каза премиерът пред работниците на участъка.

Борисов получи подкрепа от строителите, които скандираха името му и ръкопляскаха. Много от тях се наредиха и за снимки.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев