АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ УЧАСТВА В ЧЕТСТВАНИЯТА НА ПРАЗНИКА НА ТУТРАКАН

Президентът Румен Радев участва в четстванията на празника на Тутракан
21.09.2020 / 23:59

Днес градът отбеляза 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа в пределите на България и освобождението си по силата на Крайовската спогодба.

В обръщението си президентът Радев отбеляза, че Южна Добруджа никога не е била само географска територия, а олицетворение на националната съкровищница:

"За нашите предци - съвременници на историческите събития преди 80 години и за всички българи Южна Добруджа никога не е била само географска територия. Тя олицетворява неизменно национална съкровищница, чието богатство са жълтите поля, смелостта на героите, раждани в нея, талантът на поетите, вдъхновявани от нея, и най-голямото богатство - добруджанци". Това заяви президентът Румен Радев на празника на Тутракан, съобщиха от прессекретариата на държавният глава.

Градът днес отбелязва 80-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към България и освобождението на Тутракан по силата на Крайовската спогодба.

На жителите и гостите на Тутракан държавният глава пожела да бъдат горди носители на наследството на нашите предци. "Продължавайте да пишете славния летопис на Добруджа, защото във всяка негова страница са вписани борбите ни за защита на националния идеал и обичта към България", заяви Румен Радев.

В парк "Христо Ботев" президентът Радев прие почетния строй на представителните части на Военноморските сили, след което участва в тържествена заря-проверка по случай 80-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа към България и освобождението на Тутракан. Държавният глава отдаде почит пред паметника на загиналите във войните добруджанци.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев