АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗАМЕРЯХА С ЯЙЦА МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО

Протестиращите, организирани от движение "Боец", блокира главният вход на Министерството на правосъдието
17.08.2020 / 15:36

Протестиращите в палатковия лагер на Орлов мост категорично заявиха, че няма да приемат проекта за нова конституция, предложен от ГЕРБ и премиера и отново настояха за оставката на кабинета.

"Не сме съгласни хората в този парламент да правят нова конституция. Не може срещу хора, които протестираме и толкова години очевидно не спазват законите, да са хората, които ще правят новата конституция".

"Ние искаме мутрите да излязат вън от властта, а когато те, мутрите, напишат своя конституция, те така бетонират своята власт за десетилетия напред", коментираха хората на площада.

По-рано част от протестиращите, организирани от движение "Боец", блокира главният вход на Министерството на правосъдието. Те настояха за среща с министър Данаил Кирилов, за да му връчат оставката на кабинета, която той да подпише. Протестиращите не бяха допуснати да влязат в сградата и в отговор блокираха централния вход на министерството. Те заявиха, че не желаят новата конституция да бъде написана, цитирам, от мафията.

Ето какво каза Георги Георгиев от движение "Боец", организатор на протестната проява.

"Не приемаме мафията да пише новата ни конституция, единственото, което искаме от тях е оставка."

Акцията от тази сутрин беше под наслов "Блокада-изненада-номер едно", а от движение "Боец" обявиха, че подобни блокади ще има на различни институции всеки ден. Символичната блокада на Министерството на правосъдието продължи по малко от час, като приключи с хвърляне на яйца по прозорците на сградата. След това протестиращите отново се върнаха на палатките при Орлов мост, където и в момента продължава блокадата на кръстовището.

Освен тук остават и блокадите на кръстовищата при Ректората и на площад "Независимост".

Към момента ситуацията е напълно спокойна.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев