АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДУШАНА ЗДРАВКОВА: ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА СА ДЪВКА ЗА БАЛОНЧЕТА

Душана Здравкова
17.08.2020 / 15:31

„Това, което продължава да се случва с предложенията за промени в Конституцията, е дъвка за балончета. Тя беше поднесена изключително неуважително и с пренебрежение към интелигентността и образоваността на българските граждани. Налице е кражба на идеи, чутото е артикулирано вече през годините“. Това каза пред БНР съдия Душана Здравкова, сред основателите на гражданското движение ГЕРБ, по-късно и евродепутат.

Според нея няма проблем да се пристъпи към създаване на нова Конституция.

„Но това не става по този начин… Не може да се говори за писане на Конституция, а за създаване… Защо се търси легитимация само в партийния модел. Сега е мястото за промяна на порочния партиен модел в България. Партиите и техните функционери трябва да осъзнаят, че са само политически инструмент за привеждане на волята на гражданите в действие чрез създаване на закони и нищо друго не са“.

В предаването „12+4“ съдия Здравкова допълни:

„Хубавото на протеста е, че хората са различни. Болшинството са млади и образовани хора. Хубавото е, че всички искат едно – оставка за това управление, което трябва да си отиде, защото не може да продължава да управлява“.

По думите ѝ трябва да се промени изключително рестриктивният ред за възможността гражданите да участват в политически процеси. Нашата Конституция е една от най-рестриктивните“.

„Това вкопчване - да няма предсрочни избори, е изключително подозрително. Не вярвам в изборните резултати, не вярвам в протоколите, не вярвам в добросъвестността на избирателните комисии“, допълни още съдията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев