АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: БОРИСОВ Е АБСОЛЮТНО НЕВНЯТЕН. ИЗХОДЪТ Е БЕЗУСЛОВНА ОСТАВКА

Президентът Румен Радев  сред протестиращите във Варна
17.08.2020 / 19:57

Борисов е абсолютно невнятен! Изходът е безусловна оставка! Това заяви във Варна държавният глава Румен Радев. В морската столица президентът се срещна с гражданите, които за пореден ден отстояват държавността в България. "Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено оцеляване. Призовавам всички, които милеят за бъдещето на България, да не попадат в капана на Борисов", заяви още държавният глава пред насъбралото се множество в центъра на морската столица.

"Целта на Борисов е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззакония и да забравим, че му искаме оставката. Изходът е оставка. Искаме незабавна оставка", категоричен е президентът.

"Незабавна и безусловна оставка на един парламент, който е загубил не само политическо доверие и елементарно достойнство и на един премиер, който е абсолютно невнятен. В никакъв случай не трябва да влизаме в капана и да обсъждаме конституционни промени. Това е подмяна на дневния ред. Той е оставка – незабавна и безусловна", подчерта няколко пъти президентът Румен Радев.

„Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират "оставка".

Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване. За това е това протакане, за това е и тази криза”, каза още държавният глава.

Малко преди пристигането на президента, пред сградата на местната управа възникна напрежение. Кметът на Варна Иван Портних и областният управител бяха освиркани от протестиращите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев