АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ ПРЕД ПРОТЕСТИРАЩИТЕ: ДА ИЗХВЪРЛИМ МАФИЯТА ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ПРОКУРАТУРАТА

Президентът Румен Радев  слезе при протестиращите заедно с вицепрезидента Илияна Йотова
09.07.2020 / 18:55

Държавният глава Румен Радев слезе при протестиращите заедно с вицепрезидента Илияна Йотова и помоли полицаите да се отстранят с аргумента, че няма от кого да се страхуват.

Ето какво заяви президентът Румен Радев:

"Скъпи българи, благодаря на всички вас, които днес сте тук. Виждам хора от всички политически сили и това не е случайно. Виждам хора млади и стари и това не е случайно. Българската мафия постигна невъзможното - обедини почтените хора срещу себе си. От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която използва по най-безпардонен начин за свой щит и политически репресии.

Това е битка за достойнството, за децата, за бъдещето ни, за природата ни. За свободна, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България", каза още президентът.

Той припомни думите на известния с борбата си срещу италианската мафия прокурор Джовани Фалконе: Страхливият умира всеки ден – смелият само веднъж.

"Ще си върнем България - мутри вън", заяви държавният глава, след което протестиращите започнаха да скандират "Мутри вън", както и "Гешев е позор".

По-рано днес прокурори влязоха в сградата на президентството и извършиха обиски на два кабинета - на Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и на съветника по сигурността - Илия Милушев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев