АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЛОКИРАХА ОРЛОВ МОСТ В СТОЛИЦАТА

Протестът
09.07.2020 / 21:38

В центъра на София хиляди продължават да протестират. Няколко различни демонстрации се сляха пред президентството, като се чуват възгласи за оставка на главния прокурор Иван Гешев и тази на правителството.

Към 18:30 ч. демонстрантите бяха пред "Дондуков" 2, а Румен Радев излезе при тях и се обърна с думите: „Не“ на страха, ще си върнем България! Мутри – вън!".

Към 19:00 ч. множеството се отправи към Министерски съвет, а малко по-късно спря пред Съдебната палата.

Скандиранията и исканията на демонстрантите са оставка на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестът започна пред президентството със скандирания в подкрепа на държавния глава, след това протестиращите отидоха до сградата на Министерския съвет.

Впоследствие недоволните се преместиха пред сградата на Съдебната палата.

Призивите – “Оставка“, “Мафия“ и “Затвор“ са най-често чуваните. Искат оставката на правителството, защото “не може повече да ни управляват по този начин“. Протестиращите скандират: „Гешев е позор!“, „Мафия“, „Борисов – оставка и затвор“.

Протестът тази вечер е многолик - има представители на редица парламентарни и извънпарламентарни партии, юристи, част от администрацията на президентството.

Сред демонстрантите са Велислав Величков и Емил Георгиев от инициативата "Правосъдие за всеки", Христо Иванов от "Демократична България", Мая Манолова от "Изправи се.БГ", Корнелия Нинова, Калоян Паргов, Румен Гечев, Крум Зарков от БСП, сценаристите на "Вечерното шоу на Слави Трифонов", Костадин Костадинов от "Възраждане", Румен Петков от АБВ.

От21 ч. множеството е на Орлов мост, движението е блокирано.

Още снимки от новината

Протест

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев