АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ВСИЧКИ ЗАЕДНО СМЕ ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, ЗА ДА ЗАЩИТИМ КОНСТИТУЦИЯТА

Корнелия Нинова пред президентството
09.07.2020 / 18:05

Всички заедно сме пред президентството, за да защитим конституцията и върховенството на закона - случилото се днес е безпрецедентен акт.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова за Агенция "Фокус", която също се присъедини към протеста пред президентството.

"Тук сме заедно с парламентарната група, с председатели на общински организации, с младежкото обединение, всички заедно, за да защитим Конституцията и върховенството на закона. Управляващото мнозинство започна война срещу президента Радев още в първия ден на неговото избиране. Тя мина през битка в парламента, където използваха парламентарната трибуна срещу него. Изпълнителната власт в лицето на МС и премиера водят тази битка вече трета година. Срещу президента Радев тези години се водеше сериозна компроматна война. Днешният акт определяме като безпрецедентен, на нахлуване в президентската институция", каза Нинова.

"Ако има съмнение, че някой от администрацията е извършил закононарушение, нека бъде разследван. Ние уважаваме върховенствотно на закона, но не приемаме тази показност, тази зрелищност. Тук сме, за да защитим и президентската институция, защото войната между институциите руши държавността", подчерта тя.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев