АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: ИСКАМЕ ИСТИНАТА И СПРАВЕДЛИВОСТ. ПУБЛИКУВАЙТЕ СТЕНОГРАМИТЕ ЗА ИЗБИТИТЕ ЖИВОТНИ!

Корнелия Нинова
24.06.2020 / 12:51

На модела "престъпление, смяна на министър и продължаване по старому" трябва да се сложи край! "Внесох предложение на основание чл. 113 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание за изслушване на премиера Бойко Борисов по следния казус: През юли 2018 г. правителството обяви огнище на болестта чума по дребни приживни животни в областите Ямбол и Бургас. Бяха убити десетки хиляди животни. Беше заличен поминъкът на стотици семейства. Вече е обезлюден районът. Миналия петък, по време на декларацията от името на парламентарната група на „БСП за България”, министърът на земеделието ни отговори, че премиерът е взел мерки, като е сменил министъра на земеделието, министъра на вътрешните работи и директора на БАБХ и с това отговорността е понесена", заяви от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Не, уважаеми народни представители и български граждани, отговорността не е понесена, защото на 17 юни тази година Върховният административен съд се произнесе с окончателно решение, което не подлежи на обжалване – че по делото, заведено от един от земеделските стопани от Болярово, не са представени доказателства за наличие на чума по дребните преживни животни в Ямболско и Бургаско. Дори двете животни, за които е установено тогава, че са заразени, до ден днешен са живи и здрави. И тогава, и сега ни обвинявахте, че не сме прави. Но днес, тук, този, който трябва да отговаря на нашите питания, е министър – председателят. Защото на модела - престъпление, смяна на министър и продължаване по старому, трябва да се сложи край", категорична бе Нинова.

Поискала съм стенограмите от разговорите на Председателския съвет, които водехме тогава с дни наред и искам тези стенограми да станат публични, ако министър-председателят не дойде да отговаря на въпросите. Нека да се знае кой какви позиции е заемал във времето. От нашата парламентарна група не искаме нищо друго, освен две неща - истината и справедливост, завърши Корнелия Нинова.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев