АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН НА ПАРАДА НА ПОБЕДАТА:СЪВЕТСКИЯТ НАРОД СМАЗА НАЦИЗМА

Президентът на РФ Владимир Путин
24.06.2020 / 17:19

Русия проведе ежегодния Парад на победата на Червения площад в Москва на 24 юни. Тази година държавата отбелязва 75 години от разгрома на Нацистка Германия по време на Втората световна война (1939-1945).

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза Путин.

"Те освободиха от окупация държавите на Европа, сложиха край на страшната трагедия на Холокоста, спасиха народа на Германия от смъртоносната идеология на нацизма", каза руският президент.

Той заяви, че именно съветският народ е поел основното бреме в борбата с нацизма.

"Невъзможно е да си представим какво би се случило със света, ако Червената армия не го беше защитила", заяви държавният глава на парада на победата.

"На войниците от Червената армия не са им трябвали нито война, нито други страни, нито слава, нито почести. Те са се стремили да победят врага и да се върнат у дома. И са заплатили невъобразима цена за свободата на Европа", заяви Путин на днешния Парад на победата в Москва, с който се отбелязва победата над нацистка Германия във Втората световна война.

"Стотици хиляди бойци умряха в чужбина. Наш дълг е да помним, че на съветския народ се падна основната тежест в борбата с нацизма", каза Путин.

Той подчерта, че Русия никога няма да забрави приноса на съюзниците на СССР в антихитлеристката коалиция и на всички борци срещу нацизма за постигането на победата.

"Никога няма да забравим приноса на нашите съюзници за постигане на победата, значението на втория фронт, който беше отворен през юни 1944 г. Почитаме паметта на бойците от въоръжените сили на всички държави от антихитлеристката коалиция, подвига на всички борци срещу нацизма, които безстрашно действаха в страните на Европа", заяви Путин.

Той отбеляза, че на парада на Червения площад в Москва заедно с руските военни ще преминат в шествие и представители на Азербайджан, Армения, Беларус, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Русия е готова за диалог и сътрудничество за създаване на обща надеждна система за сигурност, от каквато се нуждае стремително променящият се съвременен свят, заяви Путин. Само заедно могат страните да защитят света "от новите опасни заплахи", каза той.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев