АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗВАДИХА ТРИМАТА ЗАТРУПАНИ РАБОТНИЦИ В ТУНЕЛ „ЖЕЛЕЗНИЦА”

 Строежът на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“. Снимка: БГНЕС
24.06.2020 / 12:39

Трима души бяха затрупани при срутване в новостроящия се тунел „Железница” на магистрала „Струма”. Всички са извадени и са откарани в Благоевградската болница.

Около 10:40 часа е получен сигналът за срутването в едната тръба на строящия се тунел, който е част от автомагистрала "Струма".

По официална информация на консорциума, изграждащ съоръжението, скална маса се е срутила по време на изкопни работи и е затрупала трима от работниците.

Леко пострадал е и багеристът, който е работил на място. Веднага е организирана спасителна операция с пет медицински екипа, пожарни коли, както и спасителни групи от самата фирма.

Полицията отцепи целия район. Тримата пострадали са транспортирани в Благоевградската болница, като в момента се правят обстойни прегледи, за да се уточни какво е състоянието им, но няма пряка опасност за живота им.

На мястото на инцидента пристигат министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, а Инспекцията по труда и полицията вече започнаха проверка.

Аврамова и Терзийски инспектираха строителството и преди няколко седмици. Използват се модерна технология, но работата и теренът са рискови. Засега причината за срутването не е ясна.

На три смени се работеше при прокопаването на новостроящия се тунел.

Изпълнител на "Железница" - най-дългия шосеен тунел у нас, е Консорциум "АМ Струма тунел 2018", в който участват: "Джи Пи Груп" , "Глобал кънстръкшън" и "ВИА План".

Стойността на договора е над 185 млн. лв. без ДДС. Изграждането му започна в края на октомври миналата година. По проект обектът трябва да е готов в началото на 2022г.

Това е вторият инцидент на новостроящия се тунел - в началото на февруари тази година работник пострада леко при връзване на арматура.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев