АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: ПРОКУРАТУРАТА СТАВА ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРАЧ, ПОДПОМАГА ПРЕМИЕРА

 Президентът Румен Радев говори пред журналисти в София
24.06.2020 / 12:34

Президентът Румен Радев смята, че прокуратурата все повече се очертава като политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера.

За първи път държавният глава коментира и разпространената от специализираната прокуратура комуникация между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция, Пламен Узунов.

Радев каза, че е тревожно държавното обвинение да „говори с гласа и да действа с прийомите на жълтите медии“.

В България дали някой е виновен решава съдът, припомни президентът, и каза, че в последно време твърденията на държавното обвинение се огласяват едва ли не като присъда.

Без да назовава имена, Радев каза, че е ясно кой има интерес от отвличане на вниманието от записа с гласа на премиера и снимките от спалнята му.

„Прокуратурата в тази ситуация се очертава все повече като политически играч, който подпомага кризисния пи ар на министър-председателя“.

Радев коментира и думите на главния прокурор Иван Гешев, че „скандалите в кабинета застрашавали прокуратурата.

„С това признава, че ще брани правителството, а не закона. Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона. Тя не спазва следствената тайна. Произволно решава кое е с висок обществен интерес и кое не е. Навлиза в сферите на други институции, без необходимите правомощия и капацитет, да речем работата на правителството за преодоляване на кризата с Covid-19“.

На въпрос вярва ли на Пламен Узунов, президентът отговори, че не може да съди по откъслечно предоставена и тенденциозно поднесена информация.

„Очаквам всички данни да излязат и от прокуратурата, очаквам разбира се, да се произнесе и съда. В моя екип има стабилност, защото хората работят по ясни цели“.

Държавният глава направи изявление пред журналисти преди участието си в конференция за бъдещето на Европейския съюз, организирана от Института за икономика и международни отношения и Фондация „Фридрих Еберт“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев