АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН ПЛАТФОРМА ПОМАГА НА ХОРА, ТЪРСЕЩИ РАБОТА

Безплатната онлайн платформа SmallTalk
22.06.2020 / 17:15

Колко често сте си мислили да смените професията? Днес заради пандемията от коронавирус десетки са хората у нас, които възнамеряват да променят професионалния си път, защото всяка криза води до промени в живота ни. До нови предизвикателства и най-вече до необходимостта да оцелеем в променящия се свят. Това казват създателите на първата безплатна интернет платформа, която среща търсещите нова професия със своите вдъхновители.

Да бъдем креативни и пълни с идеи, които да ни помогнат в оцеляването. Това ни съветва Мина Костова, един от създателите на безплатната онлайн платформа SmallTalk, която има за цел да срещне хора от дигиталната сфера с хора, които желаят да са компютърни специалисти, уеб дизайнери, мениджъри.

Мина Костова написала пост в социалните мрежи, чрез който предлага да помогне на всеки, който има нужда от подкрепа за писане на автобиография и кандидатстване за работа, защото е видяла, че на много хора им е необходимо съдействие.

„Така се роди SmallTalk. Седнахме, разговорихме се с какво ние можем да сме полезни, в какво имаме опит и някак си събрахме нашата квалификация, нашето желание и така се роди нашата идея“, каза Мина Костова.

Мина Костова е завършила финанси в Шотландия, но се връща в България, въпреки възможността, която ѝ се предлага там да се занимава с инвестиционно банкиране в Единбург.

След като се среща с ментор у нас, Мина попада в сферата на човешките ресурси и заедно с приятел решават да създадат платформата SmallTalk, за да бъдат полезни на хората, които търсят консултация с професионалистите.

„Ние използвахме първоначално нашите контакти в социалните мрежи, за да разпространим идеята. Много впечатлена съм, че първите хора, които откликнаха на това да се регистрират като вдъхновители, това бяха хора, които ние не познаваме. Хора, които са с изключителен опит, над 10 години опит в IT сферата. Хора, чието време е изключително ценно, но въпреки това те се регистрираха, кандидатстваха и искат да бъдат част от това нещо. Има доста желаещи. Може би общо са над 60 в момента - имаме 30 участника, 30 вдъхновителя", допълни Костова.

SmallTalk има своите регистрирани потребители. Един от тях е Кристиян Кръстев от София, ученик в 11 клас, който научава за платформата от интернет.

„Много мои познати бяха споделили, че съществува такова нещо. И аз си казах - добре, защо пък да не пробвам, звучи много интересно. Влезнах и се регистрирах“, допълни Кристиян Кръстев.

Мина Костова и Кристиян Кръстев са млади хора, които търсят нови хоризонти за реализация.

„Ние искаме да помогнем, защото оценяваме, че в момента ние имаме работа, ние можем онлайн да работим, за жалост много други хора не могат. И осъзнават, че едно кариерно преориентиране ще им даде достъпът до това нещо“, подчерта Мина Костова.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев