АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЛАМЕН БОБОКОВ ОТНОВО НА РАЗПИТ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИЯ СЪВЕТНИК

 Пламен Бобоков влиза в Националната следствена служба на разпит Снимка: БГНЕС
22.06.2020 / 17:09

Специализираната прокуратурата разпространи още доказателства по производството за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, по което се проверяват действия на президентския секретар Пламен Узунов.

Във връзка с това дело на разпит в специализираното следствие е бизнесменът Пламен Бобоков, с когото Узунов е имал периодична комуникация по различни поводи.

Става дума за снимков материал от чатове между Пламен Бобоков и потребител „Prezident-Pl. Uzunov”, за който вече стана ясно, че е правният секретар на държавния глава.

Първият случай е свързан с руски гражданин, кандидатстващ за придобиване на българско гражданство, но получил отказ след възражение на Държавна агенция „Национална сигурност“. Снимка на този отказ, изпратена от Бобоков до Узунов, е открита в кореспонденция чрез мобилно приложение на 22 януари 2019 година.

Вторият случай вече беше оповестен от прокуратурата - Бобоков търси съдействие от Узунов за заличаването на криминалистична регистрация на либийски гражданин, а третият е чат от 18 декември 2019 година, в който Бобоков моли Узунов да бъде установена собствеността на два луксозни автомобила.

Тъй като от прокуратурата смятат, че тези чатове имат отношение към дългогодишната професионална ангажираност на Пламен Узунов в системата на МВР като служебен вътрешен министър и представител на администрацията на държавния глава, е възложена цялостна проверка на ДАНС и от Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР.

Това съобщение беше разпространено час и половина след като Пламен Бобоков влезе в специализираното следствие.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев