АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ, ГОРАНОВ И СТОЯНОВА РАЗПИТАНИ ПО РАЗСЛЕДВАНЕТО СРЕЩУ ВАСИЛ БОЖКОВ

Апелативна специализирана прокуратура
22.06.2020 / 17:05

Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и председателката на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова са били разпитани като свидетели по делото срещу бизнесмена Васил Божков за извършени престъпления против финансовата и данъчната системи, съобщиха от прокуратурата.

Не е ясно дали това е станало след постовете във Фейсбук на обвинения в 18 престъпления хазартен бос, свързани с Борисов, Горанов и Стоянова.

В съобщението изрично се уточнява, че разследващите събират и проверяват, както доказателства, които разобличават Божков, така и оневиняващи или смекчаващи наказателната му отговорност.

Внимателно се проверявали всички доказателства, независимо дали са под формата на комикси в социалните мрежи или по друг начин.

Именно в този контекст се споменават и за разпити в минало време на премиера, финансовия министър и председателката на бюджетната комисия, като Горанов е бил разпитван два пъти.

Проверка по повод твърденията на Васил Божков за теглени на каса над 60 милиона лева, които дал на Борисов и Горанов за последните три години, показала, че "УниКредит Булбанк" не е уведомявала дирекция "Финансово разузнаване" за извършване на плащания на суми над 30 хил. лв, както и че кешовите тегления са реализирани с пълномощници от сметки с титуляр "Васил Божков", които били предавани единствено и само на него в офиса му столичната улица „Московска“ 43.

А на този адрес се намира и фондация "Тракия". При продължаващите обиски са иззети 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности, при официално регистрирани по реда на Закона за културното наследство на 212 артефакта.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев