АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КЕВР ОБСЪЖДА ПОСКЪПВАНЕТО НА ПАРНОТО И ТОПЛАТА ВОДА ОТ ЮЛИ

КЕВР
04.06.2020 / 09:17

Предложението от юли парното и топлата вода да поскъпнат между 3 и 22 на сто и новите цени да важат за едногодишен период ще бъде обсъдено в енергийния регулатор. Ще бъдат разгледани и новите цени на тока, който се очаква да поевтинее средно за страната с половин процент от другия месец.

От юли намалението на тока за клиентите на Енерго-Про се очаква да е с малко под 2 на сто, а за ЧЕЗ - с половин процент. За потребителите на EVN се предвижда поскъпване със символичните 0,15 процента. Не символично, а сериозно поскъпване обаче се очаква да има при цените на парното и топлата вода от следващия месец. За София скокът ще е с 22%, от 15 до 18 на сто в Бургас, Враца и Разград. 8-9% ще е повишението във Велико Търново и Варна, а в Плевен - с 3 на сто.

Поевтиняване с 2% при ТЕЦ-овете на газ е предвидено само за Пловдив.

Предложенията са направени по изготвени от регулатора прогнозни цени на природния газ и се предвижда да важат до 1 юли следващата година.

Изчисленията за поскъпването са на базата на сега действащите цени. От енергийния регулатор уточниха, че спрямо изминалия едногодишен период има намаление на топлоенергията средно за страната с 14 на сто.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев