АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

И ГЕРМАНИЯ ОДОБРИ ТЕСТВАНЕТО ВЪРХУ ХОРА НА ВАКСИНА ЗА COVID-19

Ваксина
22.04.2020 / 15:55

Немският Федерален институт за ваксини заяви в сряда, че е одобрил началото на клинични тестове върху хора на потенциална ваксина за Covid-19, които тестове да започнат в Германия, съобщава "Дойче веле".

В началния етап на клиничните тестове, на 200 здрави хора на възраст между 18 и 55 години ще бъдат назначени различни дози от лекарството, като втората фаза ще се фокусира върху по-рискови лица.

Базираната в Майнц компания BioNTech стои зад експерименталната ваксина, съобщиха от института.

Институтът добави, че това е четвъртият кандидат за ваксина срещу коронавирус в света, получил одобрение за тестване върху хора и добави, че решението е "резултат от внимателна оценка на потенциалния профил на риск/полза на кандидат ваксината".

Компанията BioNTech заяви преди около месец, че разработва проектоваксината, наречен BNT162, заедно с фармацевтичния гигант Pfizer. Предвижда се клинични изпитания да бъдат провеждани и в САЩ, след като американските оторизирани власти одобрят тестовете на тази ваксина при хора.

По-рано тази седмица министърът на здравеопазването на Обединеното кралство Мат Ханкок заяви, че Оксфордският университет ще започне в четвъртък изпитания върху хора на своя ваксина за коронавируса.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев