АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОГАТО СВЕТЪТ СЕ СРИВА, КИТАЙ ИЗГРАЖДА НОВ ПОСТКОРОНАВИРУСЕН НАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТ

Китай
22.04.2020 / 15:33

Китай се справи епидемията коронавирус и целта сега е да реализира новият проект върху останките на глобалната икономика. Ето само три от вчерашните новини от Китай. Но те са достатъчни.

Пресконференция на националния проект „Нова инфраструктура”

Всъщност този, позициониран като посткоронавирусен национален проект, цели да изгради не една, а три допълващи се национални инфраструктури.

1) Информационна инфраструктура, базирана на нови поколения информационни технологии (5G, Интернет на нещата, Индустриален Интернет, Сателитен Интернет).

2) Технологична инфраструктура :

за хардуерна и софтуерна поддръжка (Центрове за данни и интелигентни изчислителни центрове) на три класа приложения (AI, Cloud computing, Blockchain)

за интегриране на платформи и приложения на Deep Internet, Big Data и AI при осъществяване на дигитална трансформация и преход към интелигентни индустрии: интелигентен транспорт, интелигентна енергия и др.

3) Иновативна инфраструктура с индустриална и технологична ориентация за ускорено развитие: научни изследвания, разработване на цифрови технологии и продукти, образование и обучение за дигиталния свят.

Стартира национална blockchain платформа, обхващаща 100 града в Китай

Идеята за тази национална blockchain платформа (BSN) е много подобна на инициатива "Един колан, един път ”, в който Китай предоставя цифровата инфраструктура на други страни и се възползва от правото на първия.

„Тъй като BSN ще се укрепи във всички страни по света с течение на времето, тя ще се превърне в единствената глобална инфраструктурна мрежа, създадена по инициатива на Китай, чийто достъп до шлюза се контролира от Китай.

Работейки върху BSN платформата, те могат да използват съществуващи програми за блокчейн или да създават свои собствени специализирани инструменти, базирани на готови блокове, без да ги разработват от нулата.

Планира се BSN да намали разходите за ръководенето на бизнес, базиран на блокчейн, с 80 процента.

Технологичният гигант Alibaba Cloud обявява огромни инвестиции в инфраструктура

Отделът за облачни компютри Alibaba обяви инвестиция в размер на 28 милиарда долара в тригодишна програма за научни изследвания и разработки за основни ИТ технологии (облачна операционна система, сървъри, микрочипове и мрежи).

Всички 3 части са част от "Единната стратегия на страната за ръководство на цифровата трансформация на световната икономика . "

Автор: Оливър Мундей

Превод от руски АС

https://zen.yandex.ru/media/the_world_is_not_easy/poka-mir-rushitsia-kitai-stroit-novyi-5e9ed197f920f87d43b44f1c

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев