АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОДЪЛЖАВА КАМПАНИЯТА „ЗАЕДНО ЗА ТЕБ!“, ОРГАНИЗИРАНА ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН

Община Сливен
22.04.2020 / 16:01

По инициатива на кмета Стефан Радев и във връзка с множеството сигнали на хора в затруднено положение, останали без работа или поставени под карантина, Община Сливен организира кампания „Заедно за теб!“ чрез създаването на Общинска хранителна банка. Към нея бяха разкрити три телефона, на които хората в нужда могат да подават сигнали за продукти от първа необходимост. Те се приемат всеки делничен ден от 8 до 17 часа на телефони: 0888 52 38 39, 0887 51 55 63 и 0878 81 30 48. Заявки могат да се подават и чрез попълнено заявление-декларация по електронен път в Община Сливен на електронен адрес : rhristova@sliven.bg.

В условията на предприетите противоепидемични мерки, Община Сливен призовава гражданите да се възползват от предоставените телефони или електронни услуги, за да се избегне струпването на групи от хора на едно място. Заявления могат да бъдат подавани и на място - в Центъра за административно обслужване на граждани – гише № 8 при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Лицата, които желаят да получат хранителен пакет, трябва да са с постоянен или настоящ адрес на територията на общината и да отговарят на поне едно от следните условия:

1. Лица поставени под задължителна карантина с ниски доходи или без близки, които да се грижат за тях.

2. Лица, регистрирани в ТД „Бюро по труда“ Сливен след 13 март 2020 г., без право на обезщетение или загубили трудовата си заетост поради извънредното положение.

3. Лица без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки или лица, които да се грижат за тях.

4. Семейства, които имат доход на член от семейството по-нисък или равен на 150 лева, определен на база гарантирания минимален доход за страната за 2020 г., умножен с коефициент 2,00 / т. е. 2х75 лева/.

5. Бездомни лица.

Подадените документи ще бъдат разглеждани от комисия за достоверността на сигналите. Тя и ще подготвя и списъци на правоимащите лица.

Общинска хранителна банка е част от мерките в помощ на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация. Към нея бяха разкрити телефони, на които гражданите и фирмите могат да заявяват желанието си да дарят пакети с хранителни продукти от първа необходимост, включващи: 1 бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети, както и консерви и други пакетирани хранителни продукти, които са в срок на годност.

Заявлението може да бъде изтеглено от прикачения файл.

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев