АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСКИЯТ ИНТЕРНЕТ ГИГАНТ ЯНДЕКС ТЕСТВА БЕЗПЛАТНО ЗА COVID-19 МОСКОВЧАНИ

Яндекс
22.04.2020 / 15:04

Руският интернет гигант Яндекс предложи като безплатна услуга тестване за новия коронавирус за жителите на Москва, огнище на епидемията в Русия, където властите са обявили висока цена за диагностични изследвания, предаде Франс прес.

Създател на едноименната търсачка и други популярни услуги, Яндекс лансира инициативата в рамките на "алианса срещу коронавируса", създаден през март от индустриалци и предприятия в информационния сектор с финансова подкрепа от Суверенния фонд, събрал част от държавните резерви на Русия.

Службата, предлагала в началото тестване на желаещите в домашни условия за хората над 65 години, от тази седмица е достъпна за всички.

"Важно е да осигурим възможност за тестване на хората, продължаващи да работят, които не могат да си позволят цената на едно лабораторно изследване", обясни за АФП говорителката на Яндекс Сана Паритова.

Според Яндекс хиляди хора подават заявки всеки ден в службата, финасирана от компанията и от дарения на частни лица и предприятия. Тестовете се извършват в частни лаборатории, след като Суверенният фонд е осигурил необходимата стандартизация.

Руските власти са извършили досега 2,2 милиона теста - един от най-високите показатели в света.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев