АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОДЪЛЖАВАТ МЕРКИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Мобилна чешма
11.04.2020 / 14:56

Шест мобилни чешми със сапун за измиване на ръцете вече са монтирани на пазара и църквите в Сливен - "Свети Димитър", "Свети Никола", "Света София", "Света Богородица" и "Света Троица". Съоръженията ще останат там за периода на празниците от днес до 20 април. Целта е чешмите да бъдат използвани от евентуални посетители по време на празниците, но Общината апелира гражданите да останат по домовете си заради извънредното положение и необходимост от спазване на мерките за безопасност.

Кметът Стефан Радев призовава вярващите към отговорност и личен пример, който да дадат в тази безпрецедентна ситуация. "Предпазливостта и самодисциплината са много важни за преодоляването на кризисни моменти, при които си даваме сметка какво имаме и как трябва да го съхраним. Нека бъдем дисциплинирани и разумни, да мислим за близките си и да правим най-доброто за тях", каза кметът Стефан Радев.

На днешното заседание на Общинския кризисен щаб стана ясно, че на денонощните телефони са получени сигнали предимно за силна музика. Има и обаждания за струпвания на повече хора на едно място, едно - за неспазване на карантина и едно за завърнал се от чужбина. Не са регистрирани сигнали за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания.

От щаба напомнят, че в събота и неделя пазарът в Сливен ще работи с два контролно-пропускателни пункта на входа и изхода от 8 до 16 часа. Всеки търговец и клиент трябва да ползва предпазни маски и да спазва и изискването за дистанция от 2 метра, което предполага максимум 30 клиенти на една алея. Задължително е всеки търговец да спазва лична хигиена и да извършва дезинфекция на сергията си.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев