АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: МАСКИТЕ НАВЪН СТАВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. ДА ГЛОБЯТ КАРАКАЧАНОВ, ЧЕ Е СЕДЯЛ НА ПЕЙКА В ГРАДИНКА

Бойко Борисов
11.04.2020 / 15:15

От полунощ днес носенето на предпазна маска извън дома да стане задължително. Въвеждането на тази предпазна мярка ще поиска премиерът Бойко Борисов от здравния министър Кирил Ананиев. Новата мярка се въвежда след притесненията на щаба, че заради топлото време започва отпускане сред хората в спазването на социална дистанция, стана ясно от думите на Борисов. “След като се издаде официална заповед за носене на маски, ще следва и глоба. Този, който поставя под риск останалите, не можем да не го санкционираме”|, обясни Борисов.

Ние една седмица дадохме – гратисен период да го наречем. Мисля, че всеки от вас е убеден, че маска или шал би свършила работа, добави той.

„Ако няма маска, може да си сложи шал. Надали има човек, който да няма шал. Щом се налага да излезе, ще си сложи някакъв вид предпазен шал, ако при тези милиони маски, които се произведоха, някой каже че няма. Отделно сме поръчали и още 1 милион маски, плюс и от Комисията толкова, плюс фабриките произвеждат непрекъснато, плюс и всеки може да си ушие, ако иска. В края на краищата може да си сложи един шал през носа, ако толкова пък няма“, каза премиерът.

„Ние, насмогнем ли на маски, финансовият министър Владислав Горанов има готовност да платим за тези, които нямат никакви възможности и да раздадем безплатни. Мисля, че и много от дарителите вече даряват маски“, каза премиерът.

Борисов посочи, че всяка мярка се обсъжда с медиите и на брифингите за тези, които ги гледат или слушат, „защото най-трудното ни предстои“.

„Най-трудното ни предстои“

„Под 1% се движим в момента. В тъгата си мога да кажа, че добрата новина, е че тези починали, Бог да ги прости, хора са все с много тежки заболявания. А ние имаме много такива хора в страната. Рисковата група е много голяма. И ако я изпуснем, да влязат всичките в болница за кратък период от време, тогава ще понесем катастрофална щета“, каза премиерът.

Нека вицепремиерът Красимир Каракачанов да бъде глобен за нарушаване на забраните за излизане в паркове и градинки”, коментира още премиерът. В петък вечерта в социалните мрежи се появи снимка на Каракачанов и шефа на пресцентъра на МО Александър Урумов, седнали на пейка в градинката на Народния театър, на няколко метра от сградата на министерството. Според вицепремиера обаче тази пейка не била на територията на градинката, а до нея. "Да го глобят като е седнал, той така или иначе няма заплата", каза Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев