АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП НАПУСНА ПРАВНАТА КОМИСИЯ. НЯМА ДА УЧАСТВАМЕ В ХАОСА, КОЙТО ПРОИЗВЕЖДАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ!

Филип Попов
19.03.2020 / 18:52

Депутатите от БСП обявиха, че няма да участват в заседанието на парламентарната комисия по правни въпроси, на което се разглежда на второ четене проектът на Закон за мерките за извънредното положение.

Това обяви секретарят на ПГ на "БСП за България" Филип Попов, цитиран от "Фокус".

"Ние няма да участваме в хаоса, който произвеждат управляващите. Да, ние подкрепихме извънредното положение, но не може да подкрепим хаоса и неадекватни социални, икономически и политически мерки. От сутринта до настоящия момент това са всичките документи и доклади, които ни се дадоха по този закон. Те са взаимноизключващи се и неадекватни. Няма как да продължим да участваме в този хаос, създаден от управляващите", обясни позицията на левицата Филип Попов.

Няма как да гласуваме законопроекти, които се прочитат, размишляваш какво става и вдигаш ръка, а дали е добро предложението - един Господ знае, коментира депутатът Тодор Байчев.

Той посочи, че утре депутатите ще участват в заседанието на Народното събрание. Байчев изрази надежда да бъдат систематизирани всички предложения и ще ги раздадат в писмен вид, за да може да се работи.

"В момента няма такова законодателство, което се гласува по слух. Нещо ти се диктува и ти го приемаш или не", допълни депутатът от БСП.

"България в най-новия си период за първи път е в извънредно положение и това е един своебразен стрес тест как можем да работим и да действаме в такова извънредно положение, който стрес тест се провали. Ние не сме опозиция на всяка цена. Подчертавам това. Ние искаме и бихме желали да подкрепим добрите мерки, които биха могли да бъдат приложени. За съжаление обаче начинът на работа не ни позволява да извлечем най-доброто от предложенията, които правят. Дори и вие, журналистите, слушате какво се случва, дори и Христиан Митев не може да разбере какво се случва с тяхното предложение. Няма възможност по такъв начин да се действа на крак и ад хок и на бегом. Моето лично мнение е, че ако трябва - да се работи и утре. Имам предвид комисията, едно извънредно заседание на Народното събрание да може документите да влязат във вид, който е годен за проследяване".

Заседанието на комисията продължава с участието само на представители на мнозинството, като често и между се появяват непреодолими противоречия.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев