АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДА РАЗПРЕДЕЛИМ ПО 2 МАСКИ НА ЧОВЕК – КАК ДА СТАНЕ ТОВА И ИМА ЛИ СМИСЪЛ

Mаскa
19.03.2020 / 18:46

От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България смятат мярката за отпускане на 8000 маски на джипитата за "доста закъсняваща и недостатъчна".

Те поясняват, че от здравното министерство са се свързали с тях, за да ги информират, че трябва да вземат въпросните маски от посочен адрес и след това да разпределят между личните лекари.

От НСОЛБ обаче посочват, че малкият брой създава затруднения как да бъдат разпределени тези маски.

По техни данни към 31 март 2019 г. общопрактикуващите лекари у нас са били 4 170, като някои имат по няколко сътрудници. Това означава, че общият брой на тези, които трябва да са подсигурени с лични предпазни средства, е поне 8 000.

"Така предоставеното количество означава, че всеки от тези 8 000 трябва да получи по една маска. Въпросът е как да стане това и има ли смисъл", питат от сдружението. Според тях това обезсмисля безвъзмездността на подкрепата.

От НСОЛБ посочват, че вероятно ще изпратят маските само в областите в страната, в които до момента не са предприети никакви мерки в тази посока.

В заключение от сдружението апелират отношението към тях да бъде променено в положителна посока, да бъде търсено експертното им становище в качеството им на хора от предния фронт и думите да се превърнат в дела.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев