АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕНОМЪТ НА КОРОНАВИРУСА Е НАПЪЛНО ДЕКРИПТИРАН В РУСИЯ

Коронавирус
19.03.2020 / 14:17

Руски учени са декодирали пълния геном на коронавируса, съобщава на сайта си руското министерството на здравеопазването. Извършено е от специалисти от изследователския институт А. А. Смородинцев от материал от пациент с COVID-19.

"Тази информация ще помогне за разработването на ваксини и антивирусни лекарства за лечение на коронавирус", се съобщава.

Изпълняващият длъжността директор на институцията Дмитрий Льознов обясни, че оперативният генетичният анализ на вируси SARS-CoV-2 е важен за разбирането на пътя на неговото разпространение и навлизане в Русия и развитието на новия коронавирус.

Генетичните данни са качени в международната база данни на EpiCoV GISAID, която се използва от Световната здравна организация (СЗО) и водещите световни изследователски групи за наблюдение на глобалната еволюция на коронавирус.

В края на януари Китай предаде на Русия гена на коронавирус за съвместна разработка на ваксина. Коронавирусните проби ще позволят създаването на бързи тестове за идентифициране на вируса в човешкото тяло.

В Русия са регистрирани 147 случая на инфекция, повечето от тях в Москва.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев