АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КИТАЙ ОДОБРИ КЛИНИЧНИТЕ ТЕСТОВЕ НА ПЪРВАТА ВАКСИНА ЗА КОРОНАВИРУСА, ТЪРСИ ДОБРОВОЛЦИ

Ваксина
17.03.2020 / 20:38

Китай одобри клиничните тестове на първата ваксина, разработена за борба с новия коронавирус, съобщи Ройтерс като цитира в. "Женмин жибао" и търси доброволци за клинично изпитание на ваксина срещу коронавируса, съобщи БТА. Рекомбинантна ваксина за Covid-19 е разработена от екип, ръководен от Чън Вей, водещ китайски епидемиолог и генерал-майор в Китайската народоосвободителна армия. Тя е получила одобрение да започнат клинични изпитвания в Китай, съобщава китайската държавна телевизия.

Преди две седмици беше съобщено, че Чън Вей е инжектирал себе си и шестчленния си екип с непроверена коронавирусна ваксина.

В момента се подготвят документите за получаване на разрешение от регулатора за начало на клиничните тестове, съобщи на пресконференция Ван Цзянчжи, член на Академията на инженерните науки на Китай.

"Имаме организация, чрез която разработването на ваксина протича с относително бързи темпове. Вече е подадена заявка за изпитания в Държавното управление по надзор на хранителните продукти и лекарствените средства на КНР, започнала е подготовка за начало на клинични изпитания и се набират доброволци", каза той.

Преди това Цин Чуан от Института за изследване на лабораторни животни при Академията на медицинските науки на Китай заяви, че в момента в страната се разработват 8 ваксини от новия коронавирус, като някои от тях са показали ефективността си при лабораторни мишки и макаци.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев