АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОКУРАТУРАТА РАЗПРОСТРАНИ ЗАПИСИ, СВЪРЗАНИ С РАЗСЛЕДВАНЕТО СРЕЩУ ВАСИЛ БОЖКОВ

Васил Божков
10.03.2020 / 13:38

Прокуратурата разпространи аудиозаписи и дешифрировка на четири разговора, свързани с разследването срещу бизнесмена Васил Божков. Какво става ясно от записите, на които е назначена компютърно-техническа експертиза.

Записите са от срещи на Васил Божков със собствениците "Ефбет" братя Найденови, които са основни свидетели срещу хазартния бос. На тях се обсъждат влошените отношения между бившите съдружници. На един от записите се чува как Божков казва: "Такава ви е съдбата. Може би животът е такъв. Аз не ви мачкам", а един от двамата братя репликира: "Как не ни мачкаш? Ходя, по полиция ме викат".

Споменават се "Киро", при когото братята отишли, Динов, Манол Велев и Тони Наумов.

Братята Боян и Цветомир Найденови питат Васил Божков защо е започнал да пуска жалби срещу тях, защо ги е обявил за врагове и е започнал да ги заплашва с убийства. Говори се за машинки, хиляди долари, разпределение на печалбата от залите за залози. Споменава се и Комисията по хазарта.

От Специализираната прокуратура уточняват, че ще продължат да информират българските граждани по дела с голям обществен интерес при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашават хода на наказателното производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев