АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЪЛЧЕВ: ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ ПАДА, НО В СОФИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ УДЪЛЖЕНА

Красимир Вълчев
10.03.2020 / 08:49

Националната грипна ваканция, която е заради вирус тип Б, няма да бъде удължавана. Това може да стане в някои области, където се е повишила заболеваемостта, какъвто е случаят със София. Това заяви пред NOVA образователният министър Красимир Вълчев.

"Във Велико Търново и Пловдив със сигурност ваканцията ще продължи. Мерките при децата са заради вируса тип Б, а не заради коронавируса", уточни министърът.

"В момента не се обсъжда взимане на пролетната ваканция за учебно време", каза Вълчев.

"Средно 10-12 са дните, които децата са отсъствали, преструктурират се програмите и все още учебният материал може да бъде взет, ще е за сметка на упражненията", обясни той.

"Не се обмисля удължаване на учебната година, нито промяна на датите за матурата, по-скоро от изпитния материал щели да отпаднат последните теми от учебните програми. Ще бъдат обсъдени варианти за дистанционно обучение там, където то е възможно - с виртуални класни стаи, с провеждане на самоподготовка и упражнения с виртуална връзка с учителя, чрез проектно обучение", обясни още министърът.

"Временно са спрени всички групови дейности на училищата, а тези 5 дни, които те имат за екскурзии и зелени училища, били вариант за удължаване на учебните часове", допълни той.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев