АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БАРИКАДАТА НА ПАРЛАМЕНТА ПРОДЪЛЖАВА, МЕДСЕСТРИТЕ С ПРОЕКТ ЗА СПОРАЗУМЕНИЕ С ВЛАСТТА

Протестиращи подкрепят сестрите отвън
06.03.2020 / 17:34

Продължава блокадата на петте медицински сестри в Партийния дом вече повече от денонощие. Част от протестиращите, които ги подкрепят отвън, опитаха да влязат в сградата, „за да видят своите колеги“.

Те настояха, че сестрите вътре не са ходили до тоалетната, защото ги е страх, и затова поискаха група представители от протестиращите да отиде да им помогне. След кратки и неуспешни преговори с жандармерията те в крайна сметка обаче не бяха допуснати.

По-рано стана ясно, че петте медицински сестри са написали споразумение с исканията си към властта и са го изпратили в здравното министерство. Те обещават, че ако бъде подписано споразумение и съответно поет ангажимент да бъдат изпълнени техните искания, медицинските сестри ще напуснат залата на здравната комисия, в която са се затворили вече повече от 24 часа.

За споразумението потвърди и Мая Манолова, която също бе при медицинските сестри, на излизане от Партийния дом.

По-рано медицинската сестра Ирина Узунова, която бе част от групичката демонстранти пред сградата, каза, че медсестрите се разграничават от политическите фигури и няма да позволят никой да яхне протеста им.

На въпрос към Мая Манолова дали сестрите са се разграничили от нея, тя настоя, че е била цял ден с петте барикадирали се жени. Подкрепяла и протестите на медицинските специалисти още отпреди година.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев