АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ТЕЗИ СЕСТРИ ГИ ПОЗНАВАМ. ИСКАНИЯТА ИМ СА ИЗПЪЛНЕНИ, РАЗОЧАРОВАН СЪМ

Бойко Борисов
06.03.2020 / 17:24

Аз ги познавам тези сестри, идвали са, и исканията им са изпълнени – не 50, а 500 милиона повече са парите за здравеопазване в новия бюджет. Разделихме се с добро и останах малко разочарован от това, което е станало. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекцията на строителството на автомагистрала „Хемус“ в района на Плевен и Търговище по повод протеста на медицински сестири, които прекараха нощта в сградата на Партийния дом.

„Това са български сестри, майки и съпруги, какво толкова се е случило от това, че са преспали там. Не е правилно обаче да ги използват политически“, добави Борисов.

„Става въпрос за пет човека. Знаете ли в ГЕРБ колко луди хора има. Днес ми писаха – казват „ако подадеш оставка, се качваме и се хвърляме“. Искат да се палят“, добави той.

Съжалявам, че тези, които най-много говорят за върховенство на закона, най-много го нарушават, каза премиерът Борисов по повод на ескалацията с протеста на медицинските сестри и отговорността на НСО.

Ще отговоря по два начина, продължи той:

"Ако говоря като президента Радев, щях да кажа, че за НСО отговаря президентът, че виновен е началникът на НСО - но аз няма да отговоря така. С добро се разделихме, останах малко учуден.

НСО са постъпили правилно - това са български сестри, български майки и съпруги. Какво толкова е станало, че са преспали там?! Не е красиво да ги дърпат и бутат. Но не е красиво и това, което правят тези, които ги използват. То се вижда кой отива при тях".

Премиерът обърна внимание на медиите, че много от исканията на медицинските сестри вече са изпълнени.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев