АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАДЪРЖАХА ЦЯЛА СМЯНА МИТНИЧАРИ НА КГПП "КАЛОТИНА"

Акция на „Вътрешна сигурност“, антикорупционната комисия, СДВР, ГДНП
06.02.2020 / 20:12

Над 30 души са задържани при операция на ГКПП "Калотина" - цялата смяна митничари, както и гранични полицаи, съобщи пресцентърът на МВР. Има и хора, които в момента не са на смяна. Наблюдаващите прокурори ще решат на кой какви обвинения ще бъдат повдигнати. Има събрани доказателства за организирана престъпна група, занимаваща се с корупционна дейноста. Задържани са митнически служители и гранични полицаи, обясни главният прокурор Иван Гешев.

Иван Гешев подчерта, че прокуратурата, съвместно с изпълнителната власт и партньорските служби, работи на високи обороти във всички направления и това се вижда. Главният секретар на МВР, гл. комисар Ивайло Иванов, благодари на екипите, включени в мащабната операция – дирекция „Вътрешна сигурност“, антикорупционната комисия, СДВР, ГДНП.

Главен комисар Иванов поднесе извинения на гражданите, пътуващи през граничния пункт за причинените неудобства и увери, че след приключване на действията е създадена организация за възстановяване на нормалната работа на пункта. Вече е започнало пропускането на автомобили на влизане в България.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев