АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" ИСКА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОТО И ДОГОВОРА СЕТА

Костадин Костадинов
06.02.2020 / 10:44

Свикваме общонационален протест за оставката на правителството този петък от 12 часа пред Народното събрание. Това обяви на пресконференция Костадин Костадинов - председател на партия "Възраждане".

Няма нито едно правителство на света, което може да си позволи лукса да предприеме съдбоносни действия за приемането на еврото и присъединяване към договора СЕТА , без да се обърне внимание на обществените настроения и нагласи, подчерта Костадинов.

По думите му правителството вече не се ползва с подкрепа.

Той припомни, че в едно от последните проучвания на "Тренд", 58% от българите са заявили, че са против влизането на страната в еврозоната.

Председателят на "Възраждане" напомни още, че през 2018 г. от партията са организирали подписка, в която над 221 хил. български граждани, имащи право на глас са се обявили против приемането на еврото.

Костадинов отбеляза, че твърденията на правителството, че няма нито една партия в страната, която да е против въвеждането на еврото, са лъжа.

"Еврото е вредно за България", подчерта той.

По отношение на договора СЕТА, който беше приет на първо четене у нас, председателят на "Възраждане" обясни, че чрез него управляващото мнозинство изземва суверенното право на българските граждани да заявят позицията си по темата.

Искаме да има референдум и по двете теми, изтъкна Костадин Костадинов. По думите му не може правителството да ни обвързва със заробващи задължения за десетилетия напред.

В този връзка Костадинов призова всички извънпарламентарни политически партии, както и независимите личности като Мая Манолова и Слави Трифонов, да ги подкрепят на протеста в петък.

Председателят на "Възраждане" поясни и, че ще поискат среща с представители на властта и се надява този път да бъдат чути. Той уточни, че в зависимост от това как ще подходят управляващите, те ще решат какви да бъдат следващите им действия.

Костадинов подчерта, че протести се очакват и през уикенда във всички областни градове.

Във връзка сьс снетото доверие на президента към кабинета на Борисов, той заяви, че това било морална позиция на президента.

Радев уволни морално Борисов, изтъкна Костадинов. Според него и партия "Възраждане", президентът трябвало да бъде по-категоричен в своите действия.

Призоваваме Румен Радев за още по-голяма решителност. Той има много сериозни правомощия и трябва да ги използва. В противен случай ще бъде изпускане на малко пара през свирката, добави Костадин Костадинов.

Припомняме, че по-рано днес лидерът на "Воля" Веселин Марешки също поиска референдум за еврото.

Миналата седмица около 200 души се събраха пред МРРБ с искане за оставка на регионалния миснитър Петя Аврамова. Наложи се полицията да използва сълзотворен газ срещу опит на протестиращите да щурмуват сградата на ведомството.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев