АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБИЛЕН СНЕГОВАЛЕЖ ЗАТВОРИ ПЪТИЩА И ОСТАВИ БЕЗ ТОК СЕЛА В СТРАНАТА

Зима
06.02.2020 / 07:59

Ограничено е движението на всички превозни средства през проходите Хаинбоаз, Троянски и Шипка. За камиони над 12 тона е затворена магистрала "Хемус", както и всички пътища в областите Русе, Търговище, Ямбол и Шумен.

Заради обилния снеговалеж временно е ограничено движението на всички превозни средства по републиканската пътна мрежа в област Разград. Заради валежите и бурния вятър е ограничено движението на камиони над 12 тона по пътя Плевен - Русе.

Временно е спряно движението за всички превозни средства и по главния път София - Варна край Търговище заради закъсали няколко товарни автомобила.

Обилния и мокър сняг, който продължава да вали в Ловешка област прекъсна електропроводи и остави много населени места без ток. Има и затворени пътища и закъсали тежкотоварни автомобили.

Затворени за движение за всички МПС заради обилен снеговалеж и навявания са: Троянския проход и пътните участъци от републиканската мрежа Шипково – Рибарица, Казачево – Стефаново и Деветаки – Брестово, а заради повалени от вятъра и мокрия сняг дървета пътищата Ябланица – Орешене, Петревене – Орешене и Златна панега – Батулци.

В цялата Ловешка област е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 т. През цялата нощ снегопочистващите машини са работили.

По първокласния път София – Варна е имало закъсали тирове, които все още се изтеглят от участъка. Снежната покривка там достигна 40 см.

През цялата нощ екипите на електроразпределителното дружество отстраняваха авариите по електрапреносната мрежа.

Без ток продължават да са населени места в общините Априлци,, Ловеч и Луковит. В останалите общини захранването е възстановено.

Много селища в област Велико Търново също са без електрозахранване. Няма бедстващи хора. Близо 20 тира бяха закъсали на Прохода на Републиката, който остава затворен за снегопочистване и за извличане на камионите, съобщиха от полицията във Велико Търново. Не се поема ангажимент кога Старопланинският проход ще бъде отворен за движение. Над 30 снегорина продължават с почистването на републиканската пътна мрежа в областта в условията на продължаващ интензивен снеговалеж. По всички главни пътища в региона е въведена забрана за движение на камиони. На Хаинбоаз и по много от пътищата в областта има нападали дървета.

Екип на Противопожарната служба помогна на закъсали пътници в автобус в преспите до село Балван по линията Велико Търново – Павликени. Пътниците са откарани до домовете им. В много населени места няма ток, работата по отстраняване на авариите по елекропреносната мрежа продължава.

Селата по Искърското дефиле в района на община Мездра също са без ток заради интензивния снеговалеж. Прекъсване на електрозахранването има и към абонати в община Враца.

Без ток заради аварии по електропреносната мрежа останаха селата в Община Трявна и Плачковци. Електричеството е прекъснато и към 3 квартала на общинския център.

На територията на област Смолян няма затворени пътища. Въведено е ограничение движението на моторни превозни средства да е с вериги в цялата област. Забранено през четирите прохода - Рожен, Пампорово, Превала и Печинско - е движението на камиони над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Забраната за тирове важи и за републиканския път между Доспат и Девин. По информация на EVN без ток е кв. "Каптажа" в Смолян, селата Влахово, Лъка, Подвис, Ряка, Търън, Селище, Ройно, Требище, Еленска, Войкова лъка, Бърчево, Иваново, Пловдивци. Предвид обилните снеговалежи и с оглед на безопасността на туристите днес ски зоната в Пампорово ще работи от обяд - в 12.30 ч., а ски зоната Мечи чал край Чепеларе ще е с нормално работно време.

За днес е в сила жълт код за снеговалежи за почти цялата Източна България. От Пътната агенция призоваха шофьорите, на които не се налага спешно пътуване в Източна България и Родопите, да отложат тръгването.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев