АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИ СРЕЩУ НАРЕДБА Н-18 БЛОКИРАХА ОРЛОВ МОСТ

Движението на Орлов мост е спряно и в двете посоки от представители на малкия и среден бизнес
29.01.2020 / 17:14

Движението на Орлов мост в София е блокирано от представители на малкия и среден бизнес. Те искат оставка на правителството и отмяна на спорната наредба, която регламентира изисквания за касовите апарати и отчитането на печалбите.

Протестът започна първо пред Народното събрание, продължи към Министерския съвет, а малко след 14 и 30 ч. се премести на "Орлов мост". Исканията им са свързани с отмяна на наредба Н-18. Това се случи въпреки постигнатото снощи споразумение с Министерството на финансите за шестмесечна отмяна на влизане в действие на наредбата.

Протестиращите скандират "Оставка" и "Затвор". Демонстрантите заявиха, че всеки ден ще бъде така, докато "не постигнат победа" и управляващите не удовлетворят исканията им.

"Всички наредби и "наредбички", които се прокарват, затрудняват бизнеса, а той е гръбнакът на икономиката. Нямаме против да сме на светло, но и те да излязат на светло. Те не ни помагат, а ни натискат надолу. Не е само за бизнеса, ами водата, а въздуха? Не искам да живея така, а достойно", заяви протестираща, която има център за професионална обучение.

Протестиращите скандират "Оставка" и "Затвор". Демонстрантите заявиха, че всеки ден ще бъде така, докато "не постигнат победа" и управляващите не удовлетворят исканията им.

По-рано днес бе блокиран и бул. „Цар Освободител“ пред сградата на Министерския съвет, но движението там е възстановено. Протестиращите блокираха и площада пред Народното събрание, след което тръгнаха на шествие към Министерския съвет. Там те стъпкаха и запалиха касови апарати.

Протест срещу наредба Н-18 и ДДС върху храните има и пред сградата на Община Варна, съобщава БНР. Протестиращите издигнаха плакати, призоваващи за намаляване на ДДС върху храните, призоваха за отмяна на спорните текстове в наредбата и поискаха оставки. Те бяха категорични, че протестът е граждански.

Около десетина души протестираха и в Бургас срещу наредба Н-18 и новия софтуер за бизнеса. Те посочиха, че тя затруднява работата им и е редно държавата да се насочи към големия бизнес.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев