АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УТРЕШНИЯТ ПРОТЕСТ НА ХОТЕЛИЕРИ И РЕСТОРАНТЬОРИ СЕ ОТМЕНЯ

 Срещата с финансовия министър Владислав Горанов продължи над 2 часа.
28.01.2020 / 22:26

Хотелиерите и ресторантьорите отменят планирания за утре национален протест. Това стана ясно след проведена среща на техни представители с финансовия министър Владислав Горанов, която продължи над 2 часа. Измененията на спортната Наредба Н-18 се отлагат с шест месеца, съобщи финансовият министър Владислав Горанов.

Софтуерът за управление на продажбите трябваше да влезе в сила от 1 февруари, но хотелиери и ресторантьори оказаха отпор заради неуточнените, по думите им, текстове:

"Искахме отлагане на наредбата, искахме промяна в текстовете, искахме да спре запечатването на търговските обекти по този начин, по който е в момента, а само при доказана вина, наистина, от търговеца. Единствената тема, по която не можахме да постигнем съгласие на този етап е ДДС-то, но продължаваме", казва председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Той увери, че предстоящите 6 месеца ще са достатъчни на бизнеса, за да въведе софтуера за продажбите

„При това развитие на нещата отменяме за утре протеста. Работата на малкия и средния бизнес е да си стои в търговските обекти, а не по улиците“, каза Алибегов.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов коментира поредното искане за отлагане на текстовете от наредбата така:

„Окей, няма да влезе в сила от утре, но искам публично да говорят кое им пречи - че хващаме оборотите по този начин и това значи, че все едно не сме вече с малкия или средния бизнес?!“.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев