АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ НА ПЕРНИК: ИМАМЕ ВОДА ДО АПРИЛ. РИСКЪТ ОТ ХЕПАТИТ Е ГОЛЯМ

Станислав Владимиров
23.01.2020 / 10:00

"Има риск от хепатит, който може да плъзне в града заради липсата на вода. От Министерството на здравеопазването казват, че има риск от хепатит, когато е нарушено водоподаването и са нарушени хигиенните навици на хората". Това каза кметът на Перник Станислав Владимиров в студиото на "Здравей, България". „Риск от санитарно-хигиенна гледна точка винаги има. Ние имахме два много тежки инцидента, когато имаше смесване на мръсните с чистите води. Водопреносната ни система е изключително амортизирана”, добави Владимиров.

Имаме вода до април, посочи кметът на Перник Станислав Владимиров, в сутрешния блок на Нова телевизия. Това потвърждават и от ВиК дружеството, при този воден режим. Тук има обективно несвършена работа. Не може да обвиняваме само природата в тази ситуация, каза той. Кризата в действителност е в много голям мащаб, посочи той.

„Aз казах, че е нормално хората да са гневни, защото работата не е свършена. Обсъждаха се много варианти, за съжаление, не увеличихме притока към яз. "Студена", каза още Владимиров. Той посочи, че част от заведенията в града са снабдени с хидрофорни системи, за да предоставят удобството на клиентите си, а други разполагали само с бидони вода. Водопреносната ни мрежа е изключително амортизирана. Поръчали сме 10-тина химически тоалетни, които ще бъдат разположени в града.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев