АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА С 9 ЕМБЛЕМАТИЧНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТА В ИНИЦИАТИВАТА „ДЕНЯТ ЗА ВАС

Община Сливен
23.01.2020 / 11:41

Община Сливен се включва с 9 емблематични туристически обекта в инициативата „Денят за вас“ на Министерството на туризма. Събитието тук ще се проведе на 22 март. Това е денят, в който посрещаме Първа пролет и честваме Световния ден на водата.

На този ден 9 емблематични културно-истористически обекта в Сливен ще отворят врати с вход свободен за посетители. Инициативата „Денят за вас“ в града под Сините камъни ще стартира официално от Антична и средновековна крепост „Туида“ и включва още известните национални и местни обекти като къшите-музеи на „Хаджи Димитър, „Добри Чинтулов“ и „Сливенския бит“, Първата текстилна фабрика на Добри Желязков, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ и художествените галерии „Сирак Скитник, „Димитър Добрович“ и „Д-р Миркович“.

В края на 2019 година в Годишните награди в туризма Община Сливен беше отличена от Министерството на туризма като „Община на 2019-а за културно-исторически туризъм“.

Партньорството на Сливен с Министерството на туризма дава възможност с подобни инициативи да се насърчават пътуванията на туристи във вътрешността на страната и споделяне на добри практики за популяризиране на по-малко известни туристически обекти. Общината се надява всички, които посетят обектите в този ден, да се почувстват специално и да станат част от кампанията „Стани приятел на Сливен“.

Инициативата „Денят за вас“ стартира в Смолян на 18 януари за Световния ден на снега. В един ден в периода януари-април общините обявяват вход свободен за музеите на своя територия, за да представят културно-историческото си наследство. „Денят за вас” е част от кампанията на Министерството на туризма „Естествено в България“, която, в сътрудничество с бизнеса и местните власти, подпомага развитието на вътрешния туризъм.

Повече информация за „Денят за вас“ може да намерите в следния линк:

http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/iniciativata-denyat-za-vas-na-ministerstvoto-na-turizma-za-zimniya-sezon-startira-v

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев