АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР: БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ ПРЕВЪРНАТА В КОФА ЗА БОКЛУК

Иван Гешев
13.01.2020 / 15:22

Българските граждани, българското общество и България не заслужават да бъдат превърнати в кофа за боклук или тоалетна чиния, заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг във Враца, където е заради разследването на тежкото убийство в село Галиче.

Обвинител номер едно коментира работата на разследващите по случаите на незаконен внос на боклук у нас, който е бил нерегламентирано изгарян, замърсявайки въздуха.

„Не ме интересува кой го е извършил. Всеки трябва да си носи последствията, както е по закон. Всички дишаме този въздух и пием тази вода. Както казваше баба ми – който каквото е надробил, да си го сърба“, закани се Гешев на виновниците. Той обаче отказа да даде повече подробности около хода на разследването: „Тази тема няма да я коментирам, докато не ѝ дойде времето“.

На въпрос ще има ли и други привлечени към наказателна отговорност за водната криза в Перник, заради която с обвинение се сдоби екоминистърът в оставка Нено Димов, главният прокурор отговори: „Разследва се абсолютно всичко. В случай, че се съберат доказателства, ние нямаме абсолютно никакви притеснения да ангажираме към наказателна отговорност лица, които смятаме, че са виновни. Дали са виновни или не, ще реши българският съд“.

След което обеща: „Предстоят интересни времена“

Дали обаче „задържане под стража“ не е прекалено пресилена мярка за неотклонение спрямо действащ министър, Гешев коментира: „Дали някой ще бъде задържан под стража, дали ще бъде осъден, може да реши само българският съд. След като той е решил, че има необходимите законови предпоставки, че едно лице може да бъде задържано под стража, никой не може да подлага на съмнение решението му. Прокуратурата може само да изрази становище и да направи искане“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев