АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ: ОСНОВНАТА НИ ЦЕЛ Е ДА ДОСТИГНЕМ 100 % ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ

Публично обсъждане на Проекта за бюджет на Община Сливен за 2020 г.
30.12.2019 / 14:35

В зала „Май“ днес се проведе публично обсъждане на Проекта за бюджет на Община Сливен за 2020 г. Кметът Стефан Радев посочи, че сред основните цели са осигуряването на средства за изпълнението на договори по оперативни програми, както и развитие и усъвършенстване на социалната и техническа инфраструктура.

Планираните приходи в проектобюджета на Община Сливен за 2020 г. са общо 104 661 808 лв.

Разходната част на бюджета е в размер на 104 661 808 лв. Тя включва създаване условия и предпоставки за изпълнение на основните приоритети и задачи за 2020 г., в това число финансовото осигуряване на предложенията, направени от кметствата и бюджетните заведения, настъпилите структурни промени в натуралните показатели на бюджетните заведения, ръст на разходите за възнаграждения, свързан с размера на минималната работна заплата – от 560 лв. през 2019 г., на 610 лв. за 2020 г., осигуряването на необходимите средства за изпълнение на поетите договорни задължения към доставчиците на стоки и услуги.

„Основната ни цел и през този мандат ще бъде да достигнем 100 % изпълнение на общинския бюджет като реален финансов план, за да можем като Община освен до генерираме приходи, да бъдем и в състояние да управляваме функциите и дейностите не само по закон, но и такива, които сме решили да поемем. Радвам се, че с всяка следваща година достигаме все по-високи нива на изпълнение“, заяви кметът Радев. Той припомни, че в мандата преди неговото управление, изпълнението на бюджета на Общината се е движело в рамките на около 60%.

„Паралелно с оздравителния план, с който на практика успяхме да погасим всички стари задължения, продължаваме да решаваме и финансовите проблеми, които заварихме в началото на управлението“, каза още Стефан Радев.

Сред присъстващите днес в зала „Май“ бяха председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, ръководители на бюджетни звена, кметове на населени места и кметски наместници, граждани.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев