АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА КЪМ МЕДСЕСТРИТЕ: ИЗИГРАХА ВИ, БОРИСОВ ВИ ОБЕЩА ОЩЕ ОТ СЪЩОТО

Корнелия Нинова
17.12.2019 / 11:33

Соцлидерът Корнелия Нинова се обърна към медицинските сестри от палатковия лагер, които свиха палатките, след като се договориха късно снощи с премиера Бойко Борисов за решаването на проблеми в здравеопазването и за реалното повишаване на заплатите им.

"Уважаеми медицински сестри, отново ви излъгаха. Помните ли онези 50 милиона за заплати, които след това се оказаха шест и накрая нито един лев не стигна до вас? Потънаха в увеличената цена на клиничните пътеки. И този път Борисов ви обеща още от същото", предупреждава ги Нинова през Фейсбук.

"Така ще бъде, докато болниците са търговски дружества", напомня лидерът на БСП.

И прави извода, че управляващите просто не искат да променят модела в здравеопазването. "И какво стана - влязохте с искане за реформа, излязохте с решение за проверки. Че има злоупотреби, има. Ще пошумят месец-два и след това отново постарому. Изиграха ви. Защото Борисов не иска да промени модела. Той му е удобен. Освен, че ви изиграха, ви разделиха и настроиха едни срещу други с лекарите. А вие знаете, че едни без други не можете, когато влезете в операционната. Сигурно има лекари, които получават 12000 лв. заплата. Но защо не му казахте колко лекари в провинцията получават по 2000 лв.?", пита сестрите соцлидерката.

"А в колко райони на страната хората умират без медицинска помощ просто защото няма никакъв лекар. Десет години управление на ГЕРБ гледаме една и съща пиеса - ако има протестиращи, премиерът ги приема милозливо. Обещава неща, които знае, че няма да изпълни. За по-сигурно внася раздор и разделение между една група българи и друга група българи и ги оставя взаимно да се изтощават. А пациентите ще почакат. Докога така с некомпетентност, манипулации, разделение и омраза? Уважаеми българи, не се поддавайте на това. И не се примирявайте. И изисквайте вашите пари за вашето здраве. Не бъдете просто публика на поредната пиеска.", даде воля на гнева си в социалната мрежа Корнелия Нинова.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев