АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ЩЕ МИСЛИ ДАЛИ ДА НАКАЗВА ПОДКРЕПИЛИТЕ ЦАЦАРОВ

БСП
12.12.2019 / 12:35

На пленума в събота БСП ще решава какви да са партийните наказания на 27-те депутати, които гласуваха „за“ избора на Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия, въпреки решението на групата вотът да е против и двамата кандидати. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов.

Христо Проданов припомни, че решението на групата на левицата е било поддръжниците на избора на Сотир Цацаров да изкажат мнението си в зала, но да гласуват по съвест, като се съобразят с решението на мнозинството.

„Дадохме възможност на хората, които мислят по друг начин, да се възползват от правилника за организация и дейност на Народното събрание и да излязат от трибуната на НС, да заявят обратната позиция и да направят така, както преценят, че е правилно. Позицията е за неподкрепа на кандидатурата на г-н Цацаров, както и на другата кандидатура“.

Един от гласувалите за Цацаров е пловдивският депутат Георги Търновалийски, който беше шеф на НАП-Пловдив, когато главният прокурор бе председател на Пловдивския окръжен съд.

„Да, имаше такова решение, само че съобразно нашия правилник, тези, които изразят лична позиция, аз такава съм изразил пред групата, имат право да гласуват така, както са решили. Аз съм изразил своята позиция и съм гласувал „за““, обясни Търновалийски.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев