АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН РАЗКРИТИКУВА "БЕЗСРАМНА ЛЪЖА" В РЕЗОЛЮЦИЯ НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА ЗА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

Президентът на РФ Владимир Путин
11.12.2019 / 18:34

Руският президент Владимир Путин разкритикува действията на Европейския парламент, който се опита да изопачи истината за Втората световна война, съобщава ТАСС.

"Опитите за изкривяване на историческата истина не спират. Не само наследниците на нацистките съучастници се присъединиха към тях, но сега и някои доста уважавани международни институции и европейски структури", заяви държавният глава на заседание на организационния комитет "Победа".

Като пример Владимир Путин посочи неотдавнашната резолюция на Европейския парламент, която „постави на една и съща плоскост както нацистките агресори, така и Съветския съюз, почти обвинявайки СССР, заедно с нацистка Германия, в започването на Втората световна война, сякаш са забравили кой нападна Полша на 1 септември 1939 г. и Съветския съюз на 22 юни 1941 г.", заяви Владимир Путин. "

А онези, които се опитват да оспорят тази безсрамна лъжа, която не се основава на нищо реално, са обвинени предварително в информационна война срещу демократична Европа. Това е цитат", каза Владимир Путин.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев